I helhet har år 2007 varit det bästa året på länge

   
   
   
   
 
    
    
   

.. Nej, nu blir det inte mer bilder, trots att jag skulle kunna ladda upp flera styckna. Men som en del av bilderna visar, så har det här året faktiskt varit ett av dem allra bästa jag upplevt, och bäst av allt. Nästa år kommer att bli bättre till och med! Från och med imorgon, tar jag nya steg in till år 2008, och det innebär så otroligt mycket. Bland annat innebär det att jag blir 18, att du blir lämnad bak åt något paserat och att jag återigen har chansen att börja om livet. I alla fall till en viss del. För nästa år tänker jag inte tillåta någon att göra mig illa, på något sätt. Därför omdanas du till enbart ett minne blott.

10 saker ni inte visste om mig gällande "kärlek"

1. Jag har bara älskat en enda människa, på riktigt, någonsin.
2. Min största rädsla i livet är att bli bortglömnd av folk jag har hållt kär.
3. Jag har redan planerat mitt framtida bröllop i detalj, även fast att jag inte har en partner.
4. Ingen i min släkt har skiljt sig från sin partner, och alla förutom tre har funnit sin livspartner innan åldern av 17.
5. Jag har otroligt svårt för att bryta upp kontakter med folk, och ofta känner jag mig alldeles förstörd i flera veckor när någon som betytt något, inte längre finns där. Därav har jag svårt att vara sur på folk länge, och är tyvärr väldigt förlåtande.
6. Jag är otroligt avundsjuk av mig, men erkänner det väldigt sällan. Ofta när någon frågar mig om jag är avundsjuk säger jag nej, att jag inte har någon anledning att vara det. Sedan gråter jag när jag kommer hem.
7. När jag börjar tro att någon tappar känslor för mig, varesig det är som vän eller mer, lämnar jag dem, för att jag i själva verket inte kan komma över folk som lämnat mig. Hellre dumpa, än att bli dumpad.
8. Det första jag kollar på, på det motsatta könet är dens frisyr, sedan dens höftben.
9. Det sexigaste och mest kärleksfulla jag vet, är när någon viskar i mitt öra.
10. Jag har aldrig tagit någon för givet, och därför tror jag inte på ord som "för alltid".


Joakim skickar minnen

   
   
   


Bilderna är från 2004-2005.
På den tiden, var vi fyra på dem övre bilderna en familj. På den tiden, var dem det bästa jag hade.

Det var en salig röra, hur vi valde att beskriva varann. Men med all den tid vi delade i åtanke, är de knasiga idéerna inte så många. Dessutom var vi alla 13-14 år, och då var även det larvigaste tillåtet. Jag minns att vi var en familj, en kvartett, två kärlekspar, bästa vänner, allt. Vi delade så mycket, och alla våra fyra hjärtan slog nog mer eller mindre som ett under den tiden. Jag saknar det. Ja, det gör jag verkligen. Det är sorgligt att vi inte höll för alltid. Jag kommer aldrig att glömma det vi hade. Det kommer att finnas inom mig i hela mitt liv. Det menar jag verkligen när jag säger det. Ni betydde så ofantligt mycket för mig. Vet ni det?

Dåvarande flickvän till dennis, mamma, och fru Mia
Dåvarande flickvän till joakim, dotter och fru Bella
Dåvarande pojkvän till bella och Pappa Joakim
och dåvarande pojkvän till mig och son Dennis
Förklar det vad jag menar, när jag säger att det var en salig röra?


Tanken att inte betyda något för dig - gör ondast

Det är egentligen lustigt. Jag behöver dig. Jag är inte samma människa utan dig. Ändå försöker jag ständigt intala mig själv, att lämna dig bak åt det förflutna. Bara låta dig vara, för alltid mer. Men bästa vänner ska aldrig säga upp kontakten, hur ont det än gör att hålla fast vid den, inte sant? Vi sa att ingenting skulle få förstöra. Att vi, oavsett vad som hände, skulle stanna så där nära, som vi faktiskt var. Varför leker vi då med alla andra förslag, förutom det? Varför låter vi inte våra gamla löften infiras?

Jag saknar inte alltid dig, så som du tror. Jag saknar dig, annorlunda. Det går inte riktigt att förklara. Jag saknar dig, för den du är kapabell till att vara i mitt liv, inte för någonting du har varit på sista tiden. Jag kanske är dum som säger så här, eller kanske ännu dummare som tror det, men jag kan inte sluta intala mig själv om att du kan vara, eller kanske redan är, det bästa som hänt mig.

Även fast att vi inte pratar på flera dagar i streck, tappar du inte betydelse i mina ögon. Det är vad som skrämmer mig allra mest. Det är som om du tagit en bit av mig, för att aldrig ge den åter. Och vad som gör allra ondast med det, är rädslan att vara ingenting för dig. Rädslan att du inte känner detsamma. För jag vill inte bli lämnad i behov av dig, medans du bara går vidare som ingenting. Jag vill att du också ska få smaka på de känslor jag bär. Jag vill, att jag betyder lika mycket för dig och ditt liv, som du gör för mitt.

För om det nu slutar med att våran vänskap bryts, vill jag kunna leva med kunskapen om att jag har varit speciell för dig. Jag vill kunna le över att ha haft en så fin vän som du, och veta att du kanske en dag, sitter och tänker exakt likadant om mig. Jag vill inte att du glömmer mig. Jag vill inte bara vara någon som försvinner ur ditt tankesystem. Jag vill för alltid bli ihågkommen av dig. För jag skulle aldrig tåla att leva med kunskapen om att du glömt min existens, när du helt ärligt är den som fått min existens värdig. Den som lärt mig vad livet innebär.

Jag skulle kunna forsätta att skriva om det här i all oändlighet. Tankarna och känslorna tar aldrig slut. Dem gnager i mitt bakhuvud, som en gammal husmus, men jag måste sluta skriva nu. Måste göra mig iordning för att åka hem till min mormor. Men nu, när du läst det här (?), kommer du i alla fall veta, att jag bär med mig dig dit, och över allt annars jag går, för alltid mer.


Victoria Secret

Eftersom mamma ska åka över till usa i början av januari, har jag fri tillgång att klicka hem vad jag vill från Victoria secret som försenad julklapp. Och bara för att jag för en gångs skull verkligen har möjligheten, hittar jag knappt något som faller mig i smaken. Det är så himla typiskt mig.
Jag har dock hittat lite myskläder som jag inte skulle tacka nej till, men beslutsångesten knakar.

   
Vad tycks? Eller borde jag kanske bara klicka hem lite underkläder?
(underkläder kommer att beställas oavsett, dock)

-

"Jag hade åkt för länge sedan om det inte var för dig. Men jag vill åka nu. Jag har bestämt mig. Och jag vill bara fråga, åker du med mig? Jag är helt seriös, åker du med mig?"

Ord skaver.

"Om jag kommer att vara orolig när du åker? Jag kommer att tänka på dig hela tiden"

Det blöder inom mig.

"Sov gott min ängel"

Jag vill bara åka tillbaka i tiden.
Vad gjorde jag för fel?

"Ingenting ska få förstöra"

Men allting är förstört
Allting är försent

Vad gjorde jag för fel?


Resumé över julafton

Jag fick massor av bra saker igår, men inte riktigt det där som jag drömmer om.
Men det förstod jag redan när jag såg de inslagna paketen under granen. Det fanns inget 1,8 meter långt paket, som det andades om. Nej, icke sa nicke. Jag fick ingen snygging i år heller. Har jag tur kanske jag hittar någon i mellandagarna. Någon som har förslag på bra köpställen? Lite kosingar har jag ju faktiskt lyckats samla på mig under julfirandet. Mitt enda krav är humor, och livslång garanti.

Nej, nog med struntprat. Jag hade en hel-lyckad julafton, med ingenting värt att klaga på, förutom att marken fortfarande var snöfri. Det känndes faktiskt lite trist, men det är nog dags att vänja sig vid det nya klimatet. Det kommer inte att bli någon vit jul igen. Ingen man kommer att kunna ta för givet i alla fall.

Men varför rabbla upp vad man inte hade, när det finns så otroligt mycket bra saker man haft under julen? Jag hade världens mysigaste släkt, världens godaste julbord, och en alldeles egen bartender. Vad kunde mer behövas? (Ja, om man bortser från en snygging att kramas med det vill säga).


24 december

image425

Så har man precis kommit hem från lill-sötens födelsedagskalas. Idag fyllde hon 9 år.
Det är lite läskigt hur tiden verkligen runnit iväg. Jag minns så väl julafton för 9 år sedan, då mamma väckte mig med beskedet om att lilla Tilde kommit till världen. Jag var så stolt. Hon var världens bästa julklapp. Och helt ärligt, är den julen, den bästa julen jag har varit med om. Det var verkligen en sann lycka som blickade i mina ögon.
Du är världens bästa minsting, och världens bästa lillkusin. Grattis på din dag!

Nu är det i alla fall dags att börja tänka på att det är jul. Jag har precis öppnat min julstrumpa, och bärt upp julklapparna till granen. Men det var redan fullt under den. Inte av julklappar dock, utan av två små TomteMissar. Fast små och små vet jag inte om dem är längre. Dem har ju blivit riktiga badboys, dem där sötsakerna. Idag kom nämligen Tonic in med en egen julklapp till familjen, dock så var det ingen som uppskattade den stackars fågelungen. Men det är tanken som räknas?

Jaja, nu borde jag nog byta om till julkläder, och fixa det sista i rummet.
God jul på er!

Mia vs. Milla

Det var en gång två bästa vänner, som hette Mia och Milla.
Dem gick genom både eld och vatten tillsammans.
Men en dag kom Milla hem till Mia, och berättade att hon skulle fly landet ett år.
Då vart Mia så här arg:


.. och kände att hon behövde visa för sin bästa vän, hur ont det skulle göra att vara isär så länge.
Men hur visar man en sådan smärta? tänkte Mia.
Eftersom hon inte kom på någonting, tog hon smärtan i akt, och bestämde sig för att göra så här:


.. Då fick Milla ont i näsan. Men eftersom Milla är en sådann god vän, låtsades hon som ingenting.
Hon berättade för Mia att det var lugnt, att vänner faktiskt gjorde så ibland. Mia vart glad. Hon kunde bita Milla hur mycket hon ville. Men det Mia inte visste, var att Milla satt och lurade på en ond hämdaktion. Den såg ut så här:


Efter det, skakade dem hand om evig frid, och levde lyckliga i alla sina dagar.
Till en början på egen hand, på varsin sida av jorden.
Men sedan, tillsammans för alltid.

Jag saknar och älskar dig Milla, och jag vill önska dig världen bästa
God jul och gott nytt år
.. Snart ses vi igen!


 


Can't you just kill me instead?

image421

Here I am on the phone again and...
Awkward silences on the other end
I used to know the sound of a smile in your voice
But right now all I feel is the pain of fighting starting up again.

All the things we talk about
You know they stay on my mind.

All the things we laugh about
they'll bring us through it every time,
After time, after time

Don't say a word,
I know you feel the same
Just give me a sign

Say anything, say anything
Please don't walk away,
I know you wanna stay
If you just give me a sign
Say anything, say anything

I'm fallin...
I'm fallin...
I'm fallin down

Welcome to the black parade

I veckan hände det något. Något som jag inte ens såg som något ovanligt, trots att det var flera månader sedan sist. Jag antar att jag aldrig kommer vänja av mig med vad som har varit. Jag kommer alltid ta för givet att det händer, och finns kvar. Att jag aldrig riktigt kommer att bli av med det. Någonsin. På något sätt har jag lärt mig  att acceptera det.

Det gör ont. Det kommer alltid att göra ont. Det vet jag så väl. Men jag kommer att kunna leva med det. Smärtan är inte ihållande, den kommer i perioder, och i perioder klarar jag av det. I perioder orkar jag kämpa och slå bort det svåraste. Jag är stark nog för det.

Jag har lärt mig att acceptera det!

(bara det inte får mig att förlora dig)

The smell of you lingers on me now

Jag vill skriva om dig, berätta för världen om dig, men jag kan inte. Jag kommer inte på något bra sätt att förklara. Men du är otroligt bra. Så otroligt underbar. Det hoppas jag att du vet!

Nej, kan inte sitta och skriva just nu, måste springa och göra mig iordning. En dag med Tessie väntar.


Min tokpelle <3

image419

Det är kärlek, och inget snack om saken

Suspicious mind

Det finns en fråga, som jag alltid snubblar på. Aldrig hittar något vettigt svar på. Frågan är:
Vem är du, Mia?

Vad svarar man egentligen? Vad är jag? Jag är en människa, en levande sådann, med två armar och två ben. Men vem är inte det? Kanske ska man presentera något unik, något som gör en lite annorlunda från mängden. Så, vad har jag, som gör mig till mig? Jo, jag har en personlighet. Hur förklarar man den? Jag är knasig, flummig, galen, konstigt och återigen konstig på ett bra vis. Men hm. Förklarar dem orden mig? Speglar dem mig? Nej, så vad säger man? "Jag är en flicka som är född i Upplands väsby". Nemen jaha, det sa inte mycket mer det heller. Vad gör man? Hur svarar man? Jag tror seriöst att jag inte kan komma på något lämpligt sätt att svara på frågan, så personen som ställer den, faktiskt förstår vem jag är. Kanske ska man leka så där otroligt djup och berätta hela sin livshistoria? För det är ju faktiskt den som skapat ens personlighet. Den som förklarar en allra mest. Men förväntar sig folk att man ska dra hela den, på flera timmar, första gången man pratar med varandra? Brukar folk vara så öppna, så, jag vet inte, pratglada vid ett första möte?

Nej, mitt svar till den unga herrn som frågade mig, vart:
"Jag är knasig"

.. Jag tyckte att det ordet, kort, berättade exakt vem jag var. Jag hoppas att han tycker detsamma, så att han inte tror att jag leker nonchalant. För det försöker jag faktiskt inte. Men jag kommer inte på något annat sätt att svara. Han däremot.. Han berättade för mig att han studerade till journalist. Jasså, svarade jag. Det sa mig ingenting om honom, bara vad han gjorde. Sen när vart man, det man jobbar som? Och om man är samma sak som man arbetar med, vem är man då när man mister jobbet? Är man ingen då? Människolös? Personlös?

Nej, jag är förvirrad.
Vem är jag?


Don't say goodbye

image412

Don't say goodbye
'Cause if you say that word
My heart won't survive


En kort förklaring till alla som läser min blogg.

image408

Nog är jag fortfarande sjuk, men pencillinen hjälpte ofattbart mycket, och tacka gudarna för det. För jag måste nämligen bege mig emot skolan idag. Om sisådär en timme om jag ska vara exakt, och det hade jag behövt oavsett hur jag mådde.

Men jag var faktiskt duktig och pluggade en del igår kväll, inte allt för ambitiöst, men lite gjorde jag i alla fall, så nu hoppas jag på att jag faktiskt får ett skapligt betyg på både matten och engelskan. Det skulle behövas.

Efter skolan blir det nog hem till sängen på en gång dock. Jag har en känsla av att den lilla piggheten jag känner nu, kommer omdanas under tiden jag sitter vid skolbänken. Men vi får se, kanske kan jag ta mig orken att åka till centrum och inkassera mig en klänning till julafton och nyår när jag endå är ute. Det skulle inte sitta helt fel nämligen.

Och en sak till. Jag har fått en del frågar på sista tiden om varför jag är så otroligt känslomässig i min blogg, det vill säga vad problemet egentligen är. Jag kan inte berätta det för alla er, och om jag hade kunnat det, hade jag troligen redan skrivit om det, istället för att måla in mina känslor i gåtor. Men jag vill bara lugna ner alla er söta kisar, genom att säga: Jag är inte särskillt deppig, egentligen. Det råkar bara vara så att det låter så. Kanske är det så att jag till och med, får det att låta som om allting är jobbigare än det är. För i och med att jag faktiskt skriver ner mina tankar, låssnar även en del, liksom så där i farten.

Och all den här saknaden till herr.x, som jag så fint skrivit om ett antal gånger. Ja, den saknaden är faktiskt en sådan saknad som jag bara får svårt att hantera på kvällstid. När jag vet att han brukade finnas där för mig. För en gång i tiden var det nämligen herr.x som jag pratade om känslor med, istället för att skriva dem offentligt i en blogg. Och då behövde jag inte måla, utan jag kunde gå rakt på sak, på en gång. Det är nog egentligen det jag saknar. Att ha någon som jag verkligen kan lita på, till samma grad som jag litade på min nu, förlorade vän.

Men i samma veva som jag skriver det här vill jag även säga: Tack. Det är otroligt gulligt av er att fråga. Att ni visar att ni blir berörda och även bryr er om min hälsa. Det gör det faktiskt mycket lättare att handskas med alla sortes känslor och tankar. Kunskapen om att ha vänner som bryr sig, är den bästa kunskapen man kan ha.

Julklapp!

När är det egentligen dags att börja leva, utan alla de minnen som tynger ner våra steg? Alla de gamla händelseförlopp som för länge sedan satt sin slutknorr, men som ändå hänger kvar? Flygande i luften. Som levande tefat, drivna på allt förutom vilja. Ja, När är det dags för dem att försvinna och för världen att bli fri? Fri från allt det där, obehagliga. Obeskrivliga. Otäcka.

Jag vill börja leva igen, eller nej inte igen. Utan från början. Från noll, utan det här jag upplevt hitills. Jag vill inte ha några minnen, inga händelser som skaver, utan jag vill vara tom. Lika tom som din kärlek för mig. Ja, exakt så tom vill jag vara.

Jag vill vara så där lycklig, som du berättade för mig att du var idag. Jag vill också få en hint om vad som är värt att lägga ner tid på, och vad som egentligen inte är det. Se livet från en döendes ögon. Ni vet, bara priotera in det bra. En resa runt jorden, en massa tid med nära, allt sånt där man faktiskt bara tar tid för om man ska gå in för att må bra. Jag har aldrig tid för sådant. En resa skulle inte kunna stoppas in i mitt shema, det finns massa plugg, sjukhusbesök och massa annat i vägen. Saker som stör. Sätter stopp och spärrar. Jag vill radera dem.

För jag vill börja leva igen. Alltid må bra. Slippa det obehagliga, obeskrivliga och otäcka, och lära mig. Ja, lära mig att världen faktiskt står framför mina fötter, om jag bara tillåter min mark att förflyttas en aning åt höger, eller var det kanske vänster? Nej, tusan, ni ser. Gammal lärdom sitter kvar. Gammal oro finns. Jag vill inte. Vill inte rätta mig av det förlflutna.. Jag vill vara fri, lika fri och orädd för livet som en döende, och samtidigt vara tom. Ja, lika tom som din kärlek för mig. Ja, exakt så tom vill jag vara. Ja..

En sådan frihet önskar jag mig i julklapp.
Kan du ge mig det?

Låt mig bara slå dig, hårt!

Du frågade mig om jag var glad för din skull, och jag kände bara hur jag ville skrika något i stil med:
"Nej! Jag vill spy ner hela dig med dina finaste kläder på och sen njuta av att se dig lukta bajs"

Men artig som jag är skippade jag den delen, log lite falskt och avnjöt orden:
"om jag är.."

Och här sitter jag och säger att jag aldrig ska ljuga mer?

Mummel

Det slog mig nyss. Jag har både matteprov och oral-report i skolan imorgon, och jag kan inte missa det. Min engelskalärare har redan berättat, klart och tydligt, för hela våran grupp att den som inte gör det på sin tid, får ig på den här delen. Vad gör man då om man ligger hemma med bihåleinflamation och knappt orkar resa sig från sängen? Bajs bajs bajs.


Still the memory of you, marks everything i do

Pojke - Jag såg henne idag
Flicka - Jag såg honom idag

Pojke - Hon ser bättre ut än någonsin
Flicka - Jag kunde inte sluta stirra på honom

Pojke - Jag frågade hur allting stod till
Flicka - Jag frågade hur det var med hans flickvän

Pojke - Jag skulle välja henne framför vem som helst
Flicka - Han är antagligen lycklig nu

Pojke - Jag kunde inte ens titta på henne utan att börja gråta
Flicka - Han kunde inte ens titta på mig

Pojke - Jag berättade att jag saknade henne
Flicka - Han menade det inte

Pojke - Jag älskar henne
Flicka- Han älskar mig inte

Pojke - Jag höll om henne för en sista gång
Flicka - Han gav mig en vänskaplig kram

Pojke - Jag gick hem och började gråta
Flicka - Jag gick hem och började gråta

Pojke - Jag förlorade henne
Flicka - Jag älskar honom


I long for you, my cutiepie

image406

Sommar, sommar, sommar. Låt det bli sommar igen!

Hur kan en ängel skapa all den här smärtan inom mig?

If I said I had be fine on my own,
It would not be true
I had be half the woman that I am,
Cuz' nobody knows me like you

I veckor har jag varit utan dig nu, och i veckor har jag kämpat för att lyckas vara lycklig på egen hand, utan det där livselexiret som du var för mig. Men det gör fortfarande ont varenda gång jag råkar påminna mig själv om att du inte längre står där, och torkar bort tårarna på min kind.
Jag hade blivit så van med att verkligen ha en person som visste allt, och ville veta allt om mig. En person som smsade gulliga små budskap, och alltid undrade hur jag mådde. Det känns så långt borta nu. Så oändligt långt borta att jag knappt kan föreställa mig hur det känndes längre. I alla fall, kan jag inte sätta ord för det mer.

Med eftertanke, förlorade vi nog långt innan kontakten bröts. Våra djupa samtal, och det där förtroendet jag bar för dig, som inte går att jämföras med något annat jag haft för någon, dog ut för många månader sedan. Men med vårt avslut på vänskapen försvann även hoppet om att återskapa det, och det var det som fick mig ledsen. Det som fick mig att tappa glädjen för en period. Sedan, att du inte verkade bry dig, gjorde det värre.

Antingen är du väldigt duktig på att ignonera känslor, saknad och vilja, eller så är det faktiskt så här du ville ha det. Kanske har jag alltid missförtsått våran vänskap, och bara inbillat mig att den var så graciöst stor, och betydelsefull för oss båda, eller så är det så. Att du helt enkelt bara är otroligt duktig på att komma över saker. Jag själv, är i så fall motsatsen. Jag har tänkt på dig minst en gång varje vaken timma innan jag ska sova. Funderat, velat och längtat efter att få höra av dig. Skrivit långa smsa, för att sedan radera dem utan att skicka, för att jag vet. Vet att du faktiskt inte ens skulle lägga ner energi på att svara, och det hade gjort ondare än att inte skicka iväg dem alls.

Fast nej, vet du vad som gör allra, allra ondast? Det är att jag verkligen trodde att jag skulle klara mig utan dig. Att jag inte alls behövde dig. Men det gör jag. Jag behöver dig mer än någon annan levande individ för tillfället. För du var min bästa vän! Den enda jag kunde prata med.

image400
I am half the woman, that I am supposed to be
Cuz' nobody knows me like you

Saturdaynight fever

 
 


En bild säger mer än tusen ord

Intresseklubben antecknar, tack!

image385

Det vart mer folk än vad jag hade tänkt mig igår. Inte för många, men mer. Det var rätt mysigt, och de sista människorna gick inte fören klockan åtta imorse. (observera att ingen hade somnat). Eller jo, visserligen, vi hade ju nice-fuck som sov på min sackosäck en timme under natten, och farmer-fuck som låg och snarkade på golvet de sista timmarna. Men annars, nej, då var vi nakna.
HAHA.. jag hade tänkt att skriva vakna, men nej, nakna passade in det med.

Usch. Jag har ont i huvudet idag. Vill knarka ipren och sova bort en oändlighet. Men icke. Jag ska följa mitt inmatade schema. Idag är det plugg, plugg, plugg. Jag måste bara vakna först. Just nu flyger alla bokstäver bara runt och leker tafatt i mitt huvud. Och jag är för seg för att fånga dem, och sätta dem på rätt plats. Kanske efter middagen blir bra? Ja, så får det bli! Efter middagen blir det plugg. Punkt slut.

Puss och go'morrn, go'natt eller bara något annat gott.

Yey.

image182

Kvällen kommer inte bli i huvudtaget som jag hade tänkt mig.
Ingen sötnos, och ingen stor fest. Men det gör inte så mycket. Gabriella är på väg hit, och sedan kommer även lite annat folk över, lite senare, för att dricka öl och ha det mysigt. Passar mig rätt bra egentligen, med tanke på att en viss filur (nämner inga namn) lyckades smitta mig med sin förkylning igår.

Imorgon är det sedan plugg, plugg, plugg. Känns inte stabilt!

Men nej.. dags att sluta skriva, och börja göra sig iordning.

(!)

image367 image380 
image373
.. Jag tänker på dig på tok för mycket

Jag har nog glömt bort hur man ska leva, för att förbli levande. Hur man ska andas, för att känna andetagen beröra

Människor kommer och går
Vi hittar nya älskvärda
och glömmer bort de gamla

men bara för korta vackra sekunder
sedan saknar vi igen
medans vi glömmer morgondagen

Idag önskar jag, att jag aldrig gick upp. Att jag sjukanmält mig från skolan, och helt enkelt bara struntat i att gå dit. För ingenting hade kunnat bli mer fel. Absolut ingenting.
Klockan 8.20 stod jag utanför ett tomt klassrum, med en liten röst i huvudet som upprepar "vi har sovmorgon, sovmorgon, sovmorgon". Jag sätter mig på bussen hem, arg. Tänker göra geografiläxan, men hittar inte boken. Grinar för mig själv och går sedan två timmar senare ner till bussen, då sanningen slår mig. Vi hade halvlektion idag. En timmes sovmorgon. Vad innebär det? Jo, jag får skolk på hela min morgonlektion, trots att jag stod där 8.20, ensam. Ensam och arg. Sen kommer man till geografin. Oförberett prov, med omedelbar rättning av bänkgrannen. 1 av 13 rätt. Hm, någon mer än jag som tror att det är mvg?
Jag är arg, arg, arg. Ikväll behöver jag en rejäl kanonkväll för att glömma allt, och det ska jag skaffa mig. Men nej, bajs, bajs, bajs på rutten dag!

Nej, inte bajs, bajs, bajs. Det lät för omoget.
Jävla k*k  f*tt cp arsel bajskorv på rutten dag!
Ja, jääääla skit faen!

Jag vill ha en kram!

It's just emotions.

Det är förvirrande. Alla dessa känslor. Varje gång jag ser andra lyckas. Andra vara lyckliga tillsammans. Saknar jag dig. Vill tillbaka, rätta till, och få vara din lite längre. Lite mer för alltid. Men endå, endå tänker jag bara på dig då. Aldrig annars. Annars är du borta. Helt borta från mitt sinne. Jag behöver inte dig, men jag vill behöva dig. Vill känna så där som jag gjorde en gång förut, för länge sedan. När du också kände så. När det var ömsesidigt. Betydelsefullt. Varför?

Kanske är det för att jag idag, vet vad som var fel. Vad som kunde göras annorlunda. Vad som hade kunnat gjort, att vi var existerande idag, eller kanske icke existerande på ett bra vis. För jag hade kunnat släppa även de här tankarna, om jag visste. Visste att jag aldrig hade blivit lycklig med dig.

Men jag kan inte. Kan inte nu! Men det är bara jag. Du är redan på väg bort, bort på en väg som leder till allt förutom mig. Till henne, till dem, till allting annat.
Jag kan inte bestämma mig för om det är bra, eller dåligt. Kanske lite både ock. Vi hade inte det lilla extra, och hade inte orken att skapa det. Vi var inte menade på det sättet. Men endå, endå intalar jag mig själv att jag hade varit lycklig, om våra händer suttit ihop idag. Det är förvirrande.

Varför tänker jag ens så?

Min karma lämnade mig igår natt

image372

Tänk dig en sådann där morgon, du verkligen tvingar din kropp att lyda dig. Du vaknar av den ihåliga väckningssignalen, och låter den pipa, tills den donar bort och tystnar. Du orkar inte använda en enda muskel, vill bara ligga kvar. Försova dig med mening. Men endå, endå tvingar du dig tillslut upp ur din säng. Tittar upp, märker att det bara är 20 minuter kvar, tills den eländiga bussen går. Du stressar dig iordning och springer ner till busshållplatsen. Kliver på, lika irriterad som ett bi. Går av, går till lektionen och märker. Ingen där.

En sådann dag har jag idag.
Jag hatar att stressa för att komma i tid, till en lektion som inte existerar.

(Översättning: Jag hade kunnat sova två timmar till. Hade kunnat stänga av den dumma väckarklockan och fortsatt min underbara sömn yttligare två timmar, utan dåligt samvete. Hade kunnit sova nu! Bah.)

I'm a fortunate fool. Does it bother you?

Minns du dagen som aldrig existerade
egentligen
Den som jag skapade och förtärde
bara i min fantasi
Den som jag älskade
mer än något
Den var som ingenting
annat

Ord smakar annorlunda när dem kommer ifrån din mun. Skiftar betydelse, och kraft. Får mig mycket mer berörd, än om dem hade kommit ifrån någon annan. Lite annorlunda, lite mindre betydelsevärd. Jag vet inte varför det är så, och alltid har varit så. Men du för mig, är något magiskt. Något obeskrivligt. Ett okänt fenomen, som jag aldrig tidigare har fått chansen att möta på. Ja, du är en sådann där vän, som alla andra pratat om, men som jag alltid bara har drömt om, att någon gång få ha i mitt liv. Ja, en sådan är du. En utvald. En speciell. En vän utöver det vanliga.

(Läs först dikten, överst i inlägget, tillsammans som den står, läs sedan endast raderna med den vanliga textstilen, och sedan endast dem med kursivt. Läs sedan likadant igen, det vill säga först den vanliga, och sen den kuriva texten ihop. Ser du vad som händer? En dikt kan bli fyra, utan omskrivning. Jag tyckte det var läskigt när jag läste den så, eftersom jag skrev den utan att tänka efter, på att det faktiskt vart så. Tyck att jag är cp, men jag tycker att det är roligt att leka med ord.)


You get me high

Jag sjönk till havets botten,
med flytvästen på
och i farten tog jag med mig en hel finlandsfärja
Ja, bara så där i farten

Det var ditt fel
för min värld är nu din
och gemensamt skapar vi
Tomrum
Ja, massa tomrum, min vän

Jag brukar skriva väldigt mycket, har jag kommit fram till. Jag skriver minst tre texter per dag. En i min dagbok, en här och en så där spontant. Jag vet inte varför, men det bara blir så. Finns det ingen tid för det, så gör jag tid för det. Det är nog det enda jag verkligen lyckas priotera in. Kanske är det för att jag tycker att det är viktigt för mig som person. För jag fungerar nog inte riktigt som människa, om jag inte får. Inte har möjligheten till det. Jag är knasig, men jag är uppbyggd så. Jag är skrivnarkoman. Och därför måste jag stolt medela att jag funnit jobbet för mig. Här, från och med nu ska jag satsa min lediga tid som frilands-skibent. Då kan jag ha vilka arbetestider jag vill, och dessutom skriva om vad jag vill, och få pengar för det. Det är lycka för mig. Men sedan är ju jag som jag är. Lite knasig, lite galen och lite så där, annorlunda på ett lustigt vis. På mitt eget vis.

Texten ovanför är tagen från min dagbok. Så skriver jag där. Inga händelser, inga oviktiga skeenden som handlar om vad jag gör en simpel dag. Nej. Det är små kortfattade rader om ingenting, som för omvärlden inte innefattar något, men som för mig innefattar en hel dag av känslor. En hel dag ur mitt liv.


I couldn't care less.

image369

Idag hade jag egentligen tänkt att jobba, och sedan träna, men icke. Jag tillbringande min dag inne i stan med Joakim istället. Men det var inte helt förgäves. Äntligen kan jag medela att alla mina julklappar är inköpta. Det känns underbart. Nu slipper jag julstressen. Hallelulijah!

Måste dock ta mig en sväng förbi stan, eller centrum imorgon ändå och inkassera en del till mig själv. Det känns inte lika bra, eftersom jag är helt ruinerad av alla mina inköp. Men men, på något sätt ska jag få den här månaden att gå runt. Jag måste!

I lost my happiness along the way

Jag bad om att få börja om. Sudda, sudda bort allting och göra om från noll. Men det fick jag inte, trots att det bara innebar att det skulle bli fredag, eller kanske måndag igen. Ja, måndag hade varit bra. Då hade jag kunnat stoppa tårarna från att produceras idag. Hade mått bra.

Jag kan inte få min önskning sann. Det är en omöjlighet. Jag får handskas med skiten nu, men rudbeck gör det svårt för mig. Dem har nämligen bestämt att det ska vara måndag imorgon, fast att det är torsdag i praktiken. Det gör mig galen. Vill dem retas med mig? Låta mig få ett smakprov på hur jag kunde ha fått leva om. Om jag kunde..?

   
(Fredags. Det var glädje, gott folk. Glädje)

The land between solar systems

image365

"Once upon a time I was falling in love
But now I'm only falling apart
There's nothing I can do"

Det känns som om hela stockholm tagit ett stort, djupt andetag, och bara väntar in att smällen ska komma. Den som kommer att förinta allting. Precis allting jag har kämpat så för att få. Det gör ont. Så ont att mina ord inte räcker till. Jag hade bett för den här dagen, att aldrig komma åter. Jag vet inte hur jag ska klara av det en gång till. Hur jag ska stå ut, att låta världen andas utan mig. Jag vill inte igen, skulle inte klara av det igen. Hur ska jag kunna gå vidare ifrån det här? Hur ska jag någonsin bli den jag vill vara? Jag saknar ord, fattning, tid och rum. Jag vill andas igen. Verkligen vill vara den jag egentligen är ämnad till att vara. Men andningen, andningen har upphört helt igen.

Lämna mig inte ensam här!


Are you lonesome tonight?

Jag sov inte en enda blund inatt. Utan låg klarvaken natten igenom. Konstigt nog blev jag aldrig trött heller, eller jo.. Det kom på geografin idag. Den långa genomgången fick min själ att krypa i ro, och hamna i dvala för en liten, liten stund. Jag vill ursäkta mig, till dem som behövde stå ut med mig idag. Men jag skyller på att det inte är lätt, när det är svårt. Min hjärna fungerar inte riktigt som den ska, när den inte fått sitt vardagliga intag av sömn.

Inatt somnar jag förhoppningsvis i tid. Det beror på hur mycket jag får gjort av min läxa nu. Behöver skriva 3 dikter, eller 3 prosalyriska texter om astrofysik till senast ikväll. (Skulle egentligen vara inlämnat idag) Fy mig. Nu har jag bråttom. Dead-line inatt, annars får jag underkänt på det momentet. Inte kul, men vad som skulle vara kul är om något kunde få mig att känna insipration. Inspiration til att vara poetisk, istället för patetisk.

Så gör vi på min skola - Hur gör ni?


Två av strippdanserna, utan stripp, från årets nt-show.
Det är tråkigt att det inte kunde ha varit likadant som förr om året - men jag tycker att dem lyckades sätta upp en bra show för att behöva arbeta under dem omständigheterna som dem gjorde.

"Han ansågs bara vara en skinnskalle - ja, till och med nazist - så han fick skylla sig själv."

Det har gått sju år sedan mordetDaniel Wretström idag. Sju hela år. På den tiden tycker man att mycket skulle ha hunnit förändrats. Men sanningen är, samhället står kvar i exakt samma svacka som tidigare. Ingenting har förmildrats, eller förbättrats. Nej, snarare upptrappats. Men det var inte det här jag skulle prata om. Jag ska inte blanda in politik i det här inlägget.

Jag skulle hålla mig till enbart Daniel idag. Daniel som person. Jag tycker att det är hemskt att minnet av honom, är som det är. Jag tycker att det är hemskt att folk uttrycker sig med ord som: "Han var nazist - han får skylla sig själv" eller "Ja, en nazist mindre". Är det inte samhället som säger att alla är lika värda? Vad gör att Daniel inte tillhör den karogerin? Vad gjorde hans liv annorlunda? Så vitt jag vet, gjorde Daniel inga grova fel som människa. Han gjorde ingenting alvarligare, än vad alla andra gör.

Om man läste om mordet på honom i tidningarna, stod han benämd som "skinskalle" och det stod klart och tydligt att han hamnat i ett dilemma med en tjej under hans sista timmar i livet. Ett dilemma som slutade med att Daniel slog flickan på kinden. Jag undar... Varför nämner man ens det i artikeln? Förmildrar det hans död? Gör det mordet mindre avskyvärt? Det är helt sjukt. Om Anna Lindh slagit till sin man, för ett dilemma mellan dem två, ett par timmar innan mordet på henne, skulle då Mijailo Mijailovics handling varit mindre avskyvärd? Jag fattar inte. Vad är skillnaden på dessa två individer? Varför berättas inte Daniels bortgång som något sorgligt, och fruktansvärt i tidningarna? Varför får han inte samma chans att briljera som någon annan? Han var också människa gott folk. Han var lika mycket människa som vem som helst. Vet ni det? Annars så ville jag bara upplysa er om det nu. För det känns som om man bortsett från det. Daniel var exakt lika älskvärd, som vem som helst. Ta in det i era huvuden. Han var ingen symbol för nazismen, han var en människa. En människa, som du och jag. Och det finns ingen, absolut ingen vettig förklaring till varför man inte ska minnas han som en person, istället för nazist.

Jag kännde inte alls Daniel som person. Hade aldrig träffat honom, eller hört talas om honom innan han blev brutalt mördad för sju år sedan. Så när jag fick höra om Daniel, och på en gång fick mötas av alla onödigt inmatade meningar om varför Daniel inte var som vilken människa som helst, förbisåg jag det hela. Tyckte inte att mordet var lika hemskt, som det skulle ha varit om det var en "oskyldig". Jag tror att många gör så. Katogriserar Daniel till en karogeri som han inte tillhör. Daniel var oskyldig. Han var inte hemsk, inte alls. Att medier försöka få honom att verka vara det, är däremot hemskt. Vem vill få en sådann dödsatrikell som Daniel fick? Där de ord som briljerar och tar plats är ord som "skinskalle" och "nazist". Och inte alls ord som "det är hemskt", eller "det ska aldrig få ske igen" osv. Jag menar, det är väl klart som tusan att det blir protester från dem som inser hur hemskt media tagit hand om mordet. Att salem-manifestationen skapats är inte alls konstigt, om man tänker så. Någon måste ju se till att skåpet står på rätt plats, och att Daniel får bli påminnd som den älskvärda, oskyldiga och goda människa som han var.

 
Vila i frid, Daniel. Det är du värd!

Blomsterbud, inställd

image360

Jag hade tänkt åka förbi dig med en blomma idag. Men sedan kom jag på...
Det hade berättat för dig, exakt hur mycket jag inte tänker på dig längre!

Men jag vet hur mycket jag kommer ångra att jag inte gjorde det här,
när jag får veta att det kanske var min sista chans att få andas i din närhet.

".. Jag trodde att mitt liv skulle börja med dig"

Conviction

"You ask who's laying in my bed.
And if it's really love we're making
Well my heart's hanging by a thread
He's the only reason it ain't breaking
Do you ever cross my mind? - Darling, fact is you still do
That's the reason he's is here
Wiping your old memory clear
He's helping me get over you"


Var på sjukhuset idag för att diskutera fram vilken väg som är bäst att gå. Det känns inge bra!
Aja, jag tänker inte ens kommentera det mer här. Ni ska inte behöva stå ut med allt bubbel.

Det var nt-showen idag, och som förväntat var det inte alls lika bra som förr om åren. Men det visste man trotsallt om redan innan man gick in i aulan i år. Det kommer aldrig mer bli samma sak. Hela konceptet är borta. Och allt är aftonbladets fel. Jag tänker inte sluta hata dem för det här, så är det bara. Dem har tagit bort rudbecks stolthet. Att titta på stripp-dans, utan stripp är ingenting att jubla över. Inte heller att kolla på en parodi, utan parodi.

Aja. Nu är Gabbie på väg, och det är dags att springa ner till busshållplatsen för att möta henne. Det blir nog inga fler inlägg idag. Ni får ha det så bra, så hörs vi imorgon. Puss på lilltån, eller något!

(vill inte beskriva)

"Vi sa att vi älskade natten
och att natten älskade oss
nu ser vi samma
måne
varje natt
fast från olika håll

Det finns inget avstånd
mellan gräset och daggen
mellan rakniven och huden
mellan ärret och såret

Vi sa vi älskade musiken
och att musiken älskade oss
nu lyssnar vi på toner
som ingen av  oss
längre hör

Det finns inget avstånd
mellan mörkret och natten
mellan vingslaget och luften
mellan skriket och tystnaden

Älskade vi natten
för att natten älskade oss?
Tog vi hand om musiken
för att musiken omfamnade oss? 

Älskade vi nånsin
utan att behöva
att stjäla?

Det finns inget avstånd
mellan lyssnaren och tonen
mellan ögat och färgen
mellan dej och mig

Men fanns där ett avstånd
Så är jag säker på
att vi skulle mötas
just där."

J.Linderoth, dina ord berör. 


Sjukhusvistelse

Idag skulle jag till farbror doktor på morgonen, och så fort jag hade kommit dit, och gått in i rummet började min mardröm!

- "Jag behöver ta några prover, för att se hur allting ligger till, det är inte så farligt, Vi ska bara göra 12 små stick"
- "vänta, sa du 12?!"
- "Ja, men man blir van efter tredje, så du ska se att det går bra"

Jotjena mittbena. Min morgon var fin!


"Den påklädda sanningen"

  

Så här ser min skola ut en vecka per år. NT-veckan. Vanligtvis brukar det stå ironier riktade mot de olika programmen på dessa lappar, och lite internskämt från skolan, men i år är det annorlunda. I år är alla lappar snälla, eller i alla fall så gott som alla. Och det är inte roligt! Vad som inte heller är roligt, är att hela nt-showen, som äger rum på fredag, har fått otroligt strikta regler. Och vad innebär det? Jo, ingen stripp, och inte heller skämten om de utspeglande karaktärerna inom programmen. Det är illa och inte alls roligt.

Fy på aftonbladet som förstörde Rudbecks höjdpunkt förra året!

Shine me up, bitch

image356

Aldrig mer
va vad du sa till mig
Lovar bättring och mitt hjärta viker sig
Aldrig mer
blev som ett ord för mig
Jag tar min sans till ro
Och jag förlåter dig
Aldrig mer

Onsdag. Idag ska jag bege mig in mot staden tillsammans med Tessie. Vi ska ägna oss åt julklapps-shopping, är det tänkt. Jag har ingen vildaste aning om vad jag vill ge till min familj, men förhoppningsvis springer jag väl in i någonting som jag tycker passar dem.

Igår tog jag mig modet att säga till Peter att jag bestämt mig för att jag ska tatuera mig. Han ska boka tid åt mig, på en gång. Så nu är det bara att skicka motivet till honom, och vänta in tiden. Jag är redan nervös. haha. Sådann är jag. Men jag är glad för mitt beslut. Jag har velat ha den här tatueringen i så många år nu, och även fast att jag haft miljoner olika ideer på vad jag vill ha för motiv, har det alltid slutat på ett och samma. Så ja, nu ska jag sätta spik på saken, eller ska jag säga nål? Enda frågan är, vill jag ha den på högra skuldran, eller vid troslinningen? Help!

Jag behöver farbror doktor!

image355

Jag skulle behöva behöva gå till farbror doktor och säga ungefär så här:
"Doktorn, du vet det där stället som kliar, men som man inte når?
Jag skulle vilja operera bort den delen av hjärtat!"

Har du några hjältar kvar, min lilla vän?

Alla människor kan katogriseras in i olika etniska grupper. (För er som inte vet vad en sådann grupp är, är det en grupp människor som delar myten om en gemensam härkomst, historia och någon eller några kulturer, såsom språk, religion m.m.).
I sin etniska grupp känner man sig allra oftast trivsam på grund av en gemenskap man bygger upp, med hjälp av de näst intill identiska levnadsstilarna. Och ofta när en hel del människor ur samma etniska grupp känner en osäkerhet till samhället, eller sin omgivning, bygger dem upp ett förakt emot "dem andra". Med det menas alla dem som inte är som dem. Dem som är annorlunda. Man katogriserar in alla, som inte tillhör ens egen grupp i olika fack, och ser dem mer som objekt än människor. Detta är farligt. För eftersom "dem" inte är som "vi", ser vi inte heller "dem" som mammor, pappor eller andra älskvärda varelser. Det gör det lättare för oss att hata dem, och kunna vilja skada dem. "Vi" skadas inte av att "dem" försvinner.

.. Detta är vad som gör den stora invandringen farlig. Kommer det in en grupp människor, från en annan etnisk grupp, segrageras dem ofta bort från de övriga och ursvenska. Inte för att vi inte vill ha med dem, utan för att dem känner sig trygga med varandra. Och det här, gör att dem skapar små egna samlingar i Sverige som bara ökar mer och mer. Alla dem ser oss som objekt. Vi är inte dem. Det gör det lättare för dem att skapa förakt emot oss, och vårat samhälle.
Visst skapar vi också ofta förkat emot dem. Men den stora skillnaden är att det här, är vårat land. Det är vi som har skapat det, och byggt upp det till vad det är idag. Det är inte vi som ska förändra oss in i deras etnicitet. Det är dem som ska komma in i vår, om dem ska bo här. Man kan inte bli utkörd från sitt eget land. Det säger väl sig själv? Jag menar, ta Israel och Palestina konflikten som ett exempel. Den konflikten har skapats för att Israel tog Palestina ifrån muslimerna för att judarna skulle få plats, och ha någonstans att bo. Det har lett till en konflikt som rört hela världen och massor av människor har mist sina liv. Är det rätt? Ska man få bli utkörd från sitt eget hemland, bara för att en annan etnisk grupp känner sig i behov till en landmassa att bosätta sig på?

Aja, det var inte det här jag skulle diskutera om. På något vänster hade jag tänkt att koppla det till mordet på Daniel Wretström som ägde rum den 9nde december 2000. Det mordet kan tas som ett exempel på vad som händer när etniska grupper möts. Den personen som mördade Daniel, denna kalla decemberdag såg antagligen inte honom som en älskad son, vän eller annat dylikt. Han såg honom som ett objekt. Ett något. Och eftersom detta något var en del av vad han inte själv tillhörde, vart det lättare att skada honom, utan att riktigt behöva känna sympati för hur hans familj skulle tycka och känna om saken. I hans ögon existerade inte dem. För dem var inte med i hans "vi". Jag tycker att det är hemskt! En sådan här sak ska inte få hända. Om invandrare ska finnas i Sverige ska dem lära sig att se oss som en enhet till dem. Sveriges befolkning ska tillhöra samma grupp, samma "vi". Vi kan inte katogrisera in människor i fack. Det skapar hat, och hat leder inte till annat än negativa saker.

PS. Mord i motsatta riktning är minst lika vidrigt, och nej.. jag är inte nasist!
Och alla människor som går i det årliga salemtåget är inte nasister. Dem behöver inte ens vara i närheten, till att vara det. Det kan vara människor som vill hedra Daniel. Det kan vara människor som står för att alla i Sverige måste bli en enhet, oavsett bakgrund. Det kan vara massor av olika folk, så döm inte i förhand. Salemtåget är en god sak i grund och botten. Att en del tokstållar finns med i tåget går dock inte att missäga. Men det finns tokstållar över allt.

Jag ska gå i salemtåget, och nej. Jag är inte nasist. Jag är inte heller emot att invandrare kommer in i Sverige. MEN jag är emot att man inte fokuserar mer på att skapa en gemenskap med dem som kommer hit. En närhet. Ska dem komma in i vårat land, ska dem också tillhöra det. Vara samma "vi", som oss. Det är nämligen inte de svenska levnadsstilarna som ska hamna i skymundan i Sverige. Bara påståendet att det ska vara så låter lika knasigt, som innebörden.


Svenska svampplockar-uttrotarna!

Efter att ha läst den här artikeln, tror jag minsann att jag förstår varför svenska försvaret behöver mer pengar. Stackarna behöver utbildning. Kan inte ens skilja på en "fiende" och en svampplockare.

Sorgligt!

"Pelle är tillsammans med en bok - det har sina sidor"

Tackvare denna dumma atrikell, kommer nt-showen aldrig bli densamma.

.. Det gör mig arg.


Catch me, I'm falling way too deep!

image352

Hur långt hade jag egentligen tänkt att gå? Igår när K ringde mig för att berätta att hockey-derbyt var idag, bestämde jag mig på momangen för att gå med honom dit. Jag la fram pengar, stresspluggade igenom alla kapitell inför morgondagensprov, och gjorde allting fit for fight. Det var nästan så att jag ställde mig framför spegeln imorse, bara för att öva på alla heja-ramsor och miner som man förväntas göra när någonting händer på plan. Det var av en enda anledning jag reagerade så. Jag hade behövt få intrycket att jag hörde hemma där, bland alla andra skrikande hockey-fans, som jag egentligen inte alls tillhör, om jag hade gått. För egentligen hör jag inte alls in där. Jag är inte sådann. Visst bankar hjärtat lite extra för bajen, tillskillnad från alla andra lag, men vad mitt hjärta egentligen bankar för är dig.

Ja, pinsamt nog är det så. Jag vill så gärna få en blick av dig igen. Bara en enda. Att jag är beredd att betala 120kr, för att få ig på mitt fred och konflikt-prov, stå med illaluktande hockeyhulliganer och slösa bort flera timmar på att stå i en iskall ishall. Det är hemskt. Jag är hemsk. Jag vet inte hur långt jag egentligen är beredd på att gå. Jag har börjat skrämma mig själv.
Men vad gör man när man saknar någon så mycket att det gör ont i hela kroppen?

Jag är desperat. Jag vill ha dig kvar i mitt liv. Vad det än är som. Jag vill veta att jag har dig där, vara lika säker på det som jag alltid var förut. Det spelar ingen roll om vi inte är mer än vänner. Jag vill inte ha dig som mer än det. Men jag vill vara säker på att jag har dig som det. Jag vill vara säker på att jag har dig kvar. För du har betytt, och betyder så otroligt mycket för mig.

Bajs.. Att jag ens publicerar det här, är ett nytt tecken på att jag är desperat!

P.S, Misstolka inte. Jag är bajare.
Jag kommer alltid att vara det.
Men det var principsaken (!)

Det var som om natten förstod, och sakta sjöng med

Kylan blev min vän
min ursäkt för att
gömma mig igen
I musiken

Jag har ägnat min morgon åt att rensa musik. Raderat ut massa smurfarna och bytt ut mot en hel del annat som faktiskt går att lyssna på, utan att få huvudvärk och illamående. Mitt i mitt rensande fastnade jag dock på våran låt. Jag funderade på att radera den, men lät bli. Varför smutskasta musiken, bara för att jag smutskastat dig? Hursomhelst stannade jag på varenda ord som dem sjöng idag. Tänkte efter, ommanipulerade rösten, inbillade mig att det var du som sjöng. Sjöng åt mig. Varenda ord fick en annorlunda betydelse då. För om de händer ibland att vi ledsnar någon dag, ska vi trösta varann. Det är så det ska va. Det var så det skulle vara, min vän. Det var du som sa det. Du var allting för mej, för jag såg ju blott på dej. Och jag kände med ens, det är dej jag vill ha, Och jag minns än de orden jag sa:

Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag

I ditt öga dansar stormar små

Jag vill fatta tag om ditt sinne,
berätta för dig
det du sagt till mig
återupprepa sanningen för en behövande
Illustrera upp en verklighet

För du vandrar i de fotspår
du bad mig att lämna, min vän


Till en början höll du en låg profil när det kom till allting. Du var den du alltid hade varit, och lät ingenting låta dig, för den du är, komma i skymundan. Jag trodde du var stark nog i dig själv, att för alltid behålla den profilen. Men livet biter även tag om de starkaste, har jag märkt. Du märker det inte själv. Det finns ingen som reflekterar, och analyserar för dig hur det känns, att bli lämnad av dig. Lämnad av dig på grund av det du försökte dra oss ur. När vi satt i det själva. Det är ingen som hjälper dig nu. Ingen som tror att du behöver hjälp. Du hade ju facit i hand, när du inte var problemets huvudpol. Vem tror att du tappat sanningen? Du var ju den som bar svaren på alla frågor vi ställde. Den som oftast kom med rätt sak, vid rätt tidpunkt. Idag har du inte ens tid med det. I alla fall inte när det kommer till mig. Mig och dig.
Jag vill ta tag i dig, krama dig, berätta att jag saknar. Saknar alla dagar med dig som inte längre existerar. Saknar alla galna planer, som dök upp mitt i natten från ingenting.
Kanske hör jag inte heller av mig lika mycket mer. Kanske leker inte längre mina fingrar tafett över tangenterna när ditt namn dyker upp på msn. Men vågar man? Vad ska man säga för att få det hela rätt? Jag vill så gärna ha dig här, att orden som beskriver det flyger runt i flera mångtal. Vilka är rätt? Vilka tar du åt dig av? Kommer du att ens förstå? Eller ens försöka? Och vad skulle egentligen hände om allting gick snett? Skulle du försvinna, även ännu mer? Jag saknar dig min vän, och jag trivs inte med faktumet att i ögat ditt dansar stormar små.

Dagen

image345

Imorse vaknade jag med hela gårdagen över mig, minst sagt. Filmen låg och rullade på repeat. Jannike låg sovandes på mina knän, och allt smink, alla kläder och alla fastlimmade minnen från dagen innan satt kvar på. Som det kan gå, som det kan gå.

Idag har jag faktiskt städat hela mitt rum Jag är värd en applåd. Och inte bara för det, utan även för att jag tagit mig modet att kasta mina älskade tiger-jeans. Ni som känner mig, vet varför det är beundransvärt. I över ett års tid nu har jag nämligen hela tiden övertygat mig själv att jag kan fortsätta använda dem, till dem går sönder bara lite till. Men nu när jag fann dem på golvet, med det nya hålet mellan benen kände jag att tiden var inne. Det var dags att begrava mina älskade jeans, en gång för alla.

Snart är middagen klar, sedan ska jag kasta mig in i duschen för att kunna ändra riktning emot stuvsta, och Annie. Vi ska ha filmkväll, och hon har lovat mig dyrt och heligt att jag ska få sova innerst. Så det så!

Som en sista rad, till en borttappad!

Varje eviga dag sövde jag mig själv
Med tanken att få närma mig igen.
Att få krypa in under ditt skin yttligare en gång.
För att då kanske få stanna där.
Bara ett litet hjärtslag extra.

Men varje eviga dag förblev en ändlös repris
Av tomma skrik ut i ett saligt mörker
På egen hand.
Varför? Varför räddade du aldrig mig, min romeo?

Jag visste så väl att hur som helst, och när som helst, och var som helst 
kunde det hela ta slut innan början hade hunnits formas.
Men att min röst skulle prydas sann,
var det sista jag förväntade mig,
men det första jag fick möta när vi plötsligt blev ett. 

Var du ingen romeo, min romeo?
 
Sanningen biter mig kall
och jag måste lära mig från gruden igen.
Måste omvärdera allt.
Måste se världen från dem ögonen jag kastade bort
När jag fann dig.

Men det kommer nog att ta,
Bara ett litet hjärtslag extra

My soulmate?

image344

Visst är natten svart, visst är marken kall, men vi fryser tillsammans, älskling
http://jannike.blogg.se/1196475314_soulmate_.html

RSS 2.0